KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Hemlängtan

Kulturhuset Ängeln, 2016-11-29

Romeo & Julia Kören tar oss med på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet.

Autentiska brev skildrar frimodigheten och glädjen i att söka sitt nya liv i Amerika men också hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka till moderlandet.

Musiken består av traditionella svenska folksånger, psalmer och amerikanska sacred harp-sånger till ackompanjemang av gitarr.

Romeo & Julia Kören framför renässansens musik på ett modernt och lättillgängligt sätt. Körens dramatiska musiknummer bryter mot gängse föreställningar om hur en kör ska uppträda på scen och ger publiken en musikupplevelse som är ensam i sitt slag.

Kören är känd för sina spännande, dramatiska och även humoristiska tolkningar av tidig musik och blandning av teater, dans och sång. Kören har gjort sig ett internationellt namn som förvaltare och förnyare av renässansens rika musikskatt. Sedan grundandet 1991 har ensemblen turnerat världen runt och mött olika människor i olika miljöer.

Under Benoît Malmbergs ledning har kören blivit en uppmärksammad grupp som ständigt utvecklar det sceniska uttrycket inom den klassiska konsertformen. Vi vänder oss till en mycket bred publik världen över: från det svenska hovet, teater- och festivalbesökare till föräldralösa och utsatta barn i Östeuropa.

Producent
Romeo & Julia Kören, Dramaten, Stockholm
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.