KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Älskade Elvis

Cosmos, 2014-10-02

En teaterföreställning om drömmar och krass verklighet, om förhoppningar och försoning, om vad vi ville och om hur allting blev.

Lite hjärta och lite smärta, en dos komedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.

-----

En spirande vårkväll 1972 äntrar Jan Magnus Johansson scenen i tävlingen ”Skaraborgs bästa look-a-like”, distriktsfinal i en turné som skall föra den lycklige totalsegraren till Europamästerskap. Överst på prispallen står Janne Johansson, bondpojken från Trökörna som är så skrämmande lik Elvis Presley, som sjunger som en gud och som dessutom är fena på gitarr. Europe; Here he comes!!!

Kvar på gården lämnas systern ensam att hantera föräldrars behov och omsorger. Och åren går. Jordbruket kräver sitt, och endast då och då orkar Siv drömma sig bort i fantasier om broderns framgångar.

Så kommer ett brev. Brodern är på väg hem. Hur har det gått för Janne under alla år? Har det varit som systern avundsjukt tror, hyllningar och de stora scenerna, eller som en och annan i omgivningen gissar; pizzeriaturnéer i Hannovers utkanter?

Ytterligare ingredienser i denna tragikomiska gryta är ett stycke nybliven friare med planer på att göra ett andligt retreat av gården, och en sturig granne som klagar på allt utom Sivans goda kanelbullar.

Medverkande: Ronald Brandel, Per-Anders Strand, Maud Nyberg och Erik Lindholm.

Producent: Panikteatern, Uppsala
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.