KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Jag är en grön bänk i Paris

Musikens Hus, 2012-04-21

Baserat på delar ur Kerstin Thorvalls texter har My Holmsten och Ann-Sofie Kylin gjort en föreställning om den kvinnliga medelåldern. De vill synliggöra och legitimera den medelålders kvinnans rätt till kärlek, uppskattning, uppmärksamhet och kanske lite sex - trots rynkor och en och annan grop i låret. Tillsammans tar de plats på teaterscenen i all sin osminkade skönhet och lust på livet.

Pjäsen består av två roller som gestaltar varsin del av samma kvinna. Den handlar om att leva ut sina behov kontra att leva enligt konventionen, och vilka konsekvenser det får.

My Holmsten är dansare och skådespelare. Hon har bl.a. varit engagerad vid Riksteatern, Dramaten och Malmö stadsteater. My har även deltagit i radioprogrammet På minuten och medverkat i tv-program som Gäster med gester, Detta har hänt, Så ska det låta och På spåret.

Ann-Sofie Kylin debuterade 1970 i rollen som Annika Hellberg i En kärlekshistoria av Roy Andersson. Hon har bl.a. arbetat på Riksteatern, Boulevardteatern i Stockholm och på olika Länsteatrar.

Kerstin Thorvall var en föregångare som modigt utlämnade sig själv och sina tillkortakommanden, för medelålders kvinnors rätt att leva fullt ut och slippa duktighetskrav.

Produktion
Manus o regi: My Holmsten och Ann-Sofie Kylin
Producent: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2023-03-29

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.