KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

No tears for queers

Cosmos, 2011-05-11

En pjäs om manlighet och hatbrott

Tre homosexuella killar blir brutalt mördade, i Katrineholm, Göteborg och Laramie i USA. De tre fallen har slående likheter. Förövarna är unga, och morden präglade av övervåld och skrämmande brutalitet. I en väv berättad av fyra aktörer kommer förövare, rättssamhälle, vänner och familj till tals i denna skrämmande och gripande föreställning.

Vad är det i den sexuella normen som gör homosexuella relationer så hotfulla att det leder till våld? Hur kunde det här egentligen hända i ett öppet, modernt och välinformerat samhälle?

Trots att tematiken är ständigt aktuell är detta första gången det gestaltas på scen. Manus är skrivet av Mattias Brunn som fick stor uppmärksamhet med sin föreställning '… efter Fredrik' på Riksteatern 2007.

Föreställningen bygger på journalisten Johan Hiltons uppmärksammade reportagebok No Tears for Queers utgiven på bokförlaget Atlas. Den utsågs till 2005 års bästa bok av både Nöjesguiden och tidningen QX. Det är en bok om bögar, homofobi och brutalt våld mot homosexuella killar.

Produktion
Regi: Nina Wester
Medverkande:
•  Mårten Andersson
•  Mattias Brunn
•  Peter Lorentzon
•  Helena Sandström
Producent: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.