KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Ett sekel av revyer - från Rolf till Ramel

Nyköpings Teater, Nyköping
2010-11-23

Estradören och sångaren Mattias Enn framträder med 100 år av svensk revyhistoria.

Bland annat får vi möta revykungarna Karl Gerhard och Ernst Rolf, primadonnan Zarah Leander och komediennen Hjördis Pettersson. Men även senare musik, bland annat av Povel Ramel, dyker upp på repertoaren. Det blir kända kupletter, roliga anekdoter och lite glad allsång.

Ett sekel av revyer är en hyllning till en gyllene revyepok med all respekt för den yrkeskunskap och tradition som ryms inom den. Mattias ser sig själv som en länk mellan då och nu och han strävar efter att förmedla dåtidens artistiska ideal till våra dagar. Föreställningen är rolig och väldigt underhållande men innehåller även en del allvar.

Mattias Enn hämtar sitt material från tiden runt 1920 till 1950, i genren sofistikerad och romantisk underhållningsmusik. Han debuterade 1993 på Mosebacke i Stockholm med Zarah Leander-föreställningen I skuggan av en stövel.

Mattias har genom flitigt turnerande byggt upp en trogen publik över hela landet och har bl.a. medverkat i Allsång på Skansen vid ett flertal tillfällen. Han har även gett ut elva cd-skivor med musik. Med en ohämmat äkta passion för den klassiska svenska revyhistorien har Mattias Enn skapat sig en unik plattform som artist.

Producent: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.