KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Oskuld

Culturum, Nyköping
2010-03-23

De illegala invandrarna Elisio och Fadoul ser en kvinna drunkna, men låter bli att hjälpa henne av rädsla för att bli utvisade. Franz trivs så bra med sitt nya arbete som begravningsentreprenör att han börjar ta jobbet med sig hem. Hans fru Rosa vill ha barn men får istället sin mamma som inneboende. Deras öden korsas med andras, i en stad där en oförklarlig självmordsvåg pågår.

Uppmärksammade Melanie Mederlind är tillbaka på Riksteatern och regisserar 'Oskuld' av Dea Loher, internationellt erkänd som en av Tysklands främsta dramatiker. Melanie Mederlind har tidigare regisserat de rosade föreställningarna 'Psykos 4:48', 'Våra föräldrars sexuella neuroser', 'I Alperna' och senast '24 timmar Berlin' på Riksteatern. Hon har belönats med flera utmärkelser och stipendier.

Produktionen är konstnärligt och tekniskt avancerad. Med hjälp av videoteknik och livekamera får vi insyn i det som pågår utanför scenen. Föreställningen är musikalisk, förhöjd och poetisk med musik av den franska popgruppen Air. Pjäsens skådespelare gestaltar totalt 26 olika karaktärer.

'Oskuld' är ett hoppfullt och drastiskt samtidsdokument från dagens Europa, där stora existentiella frågor möter små vardagliga händelser. En vacker och bitvis humoristisk skildring av människor som kämpar i underläge, men ändå lyckas finna ljuset i tillvaron.

Medverkande
» Hampus Björck
» Tobias Aspelin
» Isak Hjelmskog
» Marika B Lagercrantz
» Marie Robertson
» Monica Stenbeck
Regi: Melanie Mederlind
Producent: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.