KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Mot väggen

Cosmos, 2008-10-12

Sibel är 18 år och hungrig på livet och världen. Det enda som stoppar henne är hennes konservativa familj. En dag stöter hon på rockmusikern Cahit. Han är dubbelt så gammal, jobbar som diskplockare och har tappat all livsglädje, men i Cahits turkiska bakgrund ser Sibel sin frihet. Hon övertalar honom att gifta sig med henne, allt hon behöver är ett äktenskapsbevis och en gemensam adress. De gifter sig och delar lägenhet – inget annat. Men sakta börjar Sibels livslust smitta av sig på Cahit och så händer något som förändrar allt. De blir kära i varandra.

'Mot väggen' är en gripande kärleksberättelse om ett oväntat möte som för alltid förändrar två människors liv. Föreställningen har ett direkt publiktilltal och innehåller mycket livemusik.

Föreställningen är baserad på Fatih Akins film 'Mot väggen', som hade premiär 2004 och har belönats med ett flertal priser, bland annat Guldbjörnen vid Berlins filmfestival och priser för Bästa film och Publikens pris på European Film Awards.

'Mot väggen' är en del av 'Home not Home', Sveriges bidrag till det europeiska året för interkulturell dialog. I Home not Home ingår också videokonstutställning Restore Hope av Selda Asal och forumet The Room in Between med samtal, publikarbete och seminarier. Home not Home är ett samarbete mellan Riksteatern, Riksutställningar, Intercult, Re:Orient och Sprong.

Medverkande
# Elmira Arikan
# Peter Perski
# Sarah Maya Jackson
# Andreas Strindér
# Dennis Önder
Regi: Dritëro Kasapi
Producent: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.