KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Alfons Åberg känner alla

Djulö Friluftsteater, 2008-07-10

Musikteatern med Alfons Åberg består av Michael Lie samt en varierande ensemble. Föreställningen består av två skådespelare som gestaltar Alfons och Pappan samt Michael Lie som är Berättaren på scenen. Efter dessa år med Alfons teatern är det svårt för publiken att höra skillnad på originalrösten av Björn Gustavsson och Michael Lies version. Frågan som alltid dyker upp efter föreställningarna är; "Visst är det du som är originalet..?".

Michael Lie är utexaminerad musikpedagog och musiker. Som konsertgitarrist har han många gånger medverkat i TV, radio och på CD. Studier har skett både i Sverige och utomlands (Oslo och London). På senare år har Lie mestadels uppträtt som både musiker och skådespelare. Han har turnerat i flera olika länder utanför Sverige.

Michael har fått ett stort antal kulturstipendium för sin turnéverksamhet både som musiker och skådespelare. Han är också verksam som regissör och kompositör, och har flera gånger representerat svensk barnteater genom internationella kulturutbyten med Svenska institutet.

Michael har arbetat med Alfons Åberg teater sedan 1993.

Produktion: Musikstaden
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2023-05-10

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.