KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

För Sverige i tiden

Cosmos, 2008-03-18

Nisti Sterk i sin egen Sverigerevy! Ända sedan barnsben har Nisti varit såld på svenska matinéfilmer och svensk revyhistoria. För Sverige i tiden! är hennes hyllning till artister som Nils Poppe, Lill-Babs och Monica Zetterlund. Nisti bjuder också på många berättelser ur sitt eget liv. Med sig på scenen har hon tre musiker, och några av våra mest folkkära artister dyker också upp på ett hörn.

Med För Sverige i tiden! vill Nisti Sterk förmedla intelligent humor i Hasse å Tages anda. Hon leker med gamla förebilder, sketcher och låtar och vrider och vänder på perspektiven. Det blir Lill-Babs-jenka tillsammans med publiken, allsång i Teddybjörnen Ibrahim, och schlagern Främling får ett helt nytt djup när det gamla Sverige möter det nya genom Nisti.

Nisti Sterk är känd för Riksteaterpubliken från Zeynos värld och The Good Body. Hon har synts i flera tv-serier och filmer och skriver krönikor i tidningen City och Göteborgs-Posten. Hennes radiorevy Du gamla du fria vann Stora Radiopriset 2006 i kategorin underhållning. 2006 belönades Nisti dessutom med Bosse Parnevik-stipendiet.

För Sverige i tiden! har tidigare spelats på Maximteatern i Stockholm.

Produktion: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2023-05-10

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.