KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Coraline

Kulturhuset Ängeln, 2008-03-17

En del dörrar borde förbli stängda.

Den 3 mars 2007 hade Mittiprickteatern premiär på 'Coraline' som bygger på Neil Gaimans flerfaldigt prisbelönta bok med samma namn.

Coraline och hennes föräldrar har flyttat in i ett gammalt hus som gjorts om till fyra lägenheter. Lägenheten bredvid deras står tom och dörren mellan dem är igenmurad. En tråkig, regnig dag öppnar Coraline dörren – och tegelmuren är borta! Hon går in i en lägenhet som är märkligt lik hennes egen, fast ändå annorlunda. Spännande!

I denna nya lägenhet finns hennes andra mamma och andra pappa. De vill att hon ska stanna hos dem för alltid och för evigt. För att hon inte ska lämna den andra världen så kidnappar de hennes riktiga mamma och pappa.

Det krävs all hennes påhittighet och allt hennes mod för att befria sig själv och sina föräldrar och återvända till den verkliga världen. Oväntad hjälp får hon av den svarta katten!

I föreställningen står, precis som i uppsättningen av Eric Linklaters 'Det blåser på månen', en stark flicka i centrum. En flicka som kämpar för att få uppmärksamhet av sina föräldrar som inte ser henne och som hon i slutändan måste rädda från evigt liv i den andra världen.

Produktion: Mittiprickteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2023-05-10

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.