KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Rut och Knut leker doktor

Kulturhuset Ängeln, 2008-02-03

Det gör ont att få en spik i foten. Rut måste till doktorn, och Knut är doktor. Men han är inte snäll – han vill ge henne en spruta! Rut vill mycket hellre få plåster. Många plåster.

Men plötsligt blir Knut alldeles prickig och då blir det ombytta roller - Rut är doktor. Hon blandar till en läskig medicin och jagar Knut med skeden. Oj, vad trötta de blir. För det är jobbigt att vara sjuk. Och jobbigt att vara doktor.

”Vem haltar här? Det är ju Rut! Hon måste gå till doktor Knut!"

Böckerna handlar om två barn som leker, de leker precis som barn har gjort i alla tider. Det är inga magiska barn, som gör speciella saker, utan de är precis som alla andra. Genom leken tar de sig till nya världar och de får bulor i huvudet, magont och sprattelfeber. Men det mesta går att bota genom plåster på såren och fantasins magi.

Carin Wirsén har skrivit fantastiska texter som med rim och ramsor vindlar sig genom lekarna. Stina Wirsén har gjort ljuvliga bilder som med mycket rörelse och fantasi inspirerar oss och den teaterform vi arbetar med.

Föreställningen spelas av Kari Hamfors Wernolf och Per Wernolf som med fysiskt gestaltande och musikalitet förvandlar världen till precis vad som faller dem in. I leken är allt möjligt, precis som i teaterns värld.

Produktion: Teater Pero
Webbplatsen uppdaterad 2024-04-10

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.