KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Spelman på taket

Teaterresa till Norrköping
2006-11-19

Om revolterande döttrar. Om valet mellan kärlek och tradition. Om man bara hade pengar… Skratt och tårar i klassisk musikal.

Den fattige mjölkhandlaren Tevje har bekymmer. Hans tre äldsta döttrar väljer en efter en att gå sin egen väg. Och Tevje, som familjens patriark, ställs inför valet mellan kärleken och den tradition som säger att det är fadern som beslutar om döttrarnas kommande äkta män. Varmt, kärleksfullt och framförallt med humor, skildras Tevje och hans familjs liv i den lilla ryska byn Anatevka. Året är 1905.

Ljuv och medryckande musik – med starka inslag av judisk folkmusik – och danserna bär fram den starka historien. Kanske är ”Om jag var en rik man” låten vi bäst känner igen. Spelman på taket är en musikal som rymmer både komedi och tragedi, men som framförallt igenkännande skildrar våra mänskliga tillkortakommanden och svagheter med ett leende. Det slutar i uppbrott och flykt, men ger hopp om att kärleken segrar till slut. En musikal som lämnar sin publik i tårar av skratt, glädje och vemod.

Produktion: Östgötateatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2024-01-20

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.