KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

The Good Body

Cosmos, 2006-02-16

I en tid när dokusåpor och gör-om-mig-program tar över tevetablåerna och kvällstidningarnas löpsedlar är The Good Body ett befriande inlägg i skönhetsdebatten. Broadwaypubliken har redan blivit frälst av Eve Enslers succépjäs. Nu kommer den svenska versionen i Rebecca Forsbergs regi.

Med knivskarp dialog, dans, musik, humor och blodigt allvar får teaterbesökaren en garanterad självförtroendeskjuts. Författaren Eve Ensler har gjort sig själv till pjäsens huvudperson. Eve (Anki Larsson) har enorma problem med magen. Det handlar inte om matsmältning, det handlar om kroppsfixering och hang-ups. På en resa runt jorden möter hon kvinnor från andra kulturer som berättar sina historier för varandra och publiken.

Eve spelas av Anki Larsson, känd för tevetittarna från serierna Saltön och Godmorgon alla barn. Medverkar gör också Kajsa Ernst, som belönades med en Guldbagge för sin roll som storasystern i filmen Masjävlar. Hon har också synts i teveserien Medicinmannen. Den tredje medverkande är ståuppkomikern och skådespelaren Nisti Stêrk som har varit med i åtskilliga föreställningar på Stockholms stadsteater, nu senast i kritikersuccén Zeynos värld (som hon även skrev manus till). Nisti Stêrk har belönats med priset Årets ståupp-rookie.

Produktion: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2024-01-20

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.