KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

My Fair Lady

Teaterresa till Linköping
Östgötateatern, 2004-02-08

Århundradets kärlekskomedi om Professor Higgins försök att göra societetsdam av blomsterflickan Eliza. Han har slagit vad med sin vän, överste Pickering, att han på bara tre månader kan förvandla en asfaltsblomma till aristokrat som kan föra sig i salongerna. Fylld av experimentlusta tar Higgins sig an Eliza, för att med hjälp av rääävar och bjööörkar, lära henne tala vårdat. Men sedan då? Ja, han blev ju ”så van vid att hon fanns…”

Byggd på George Bernard Shaws Pygmalion och omskapad till internationell succémusikal i händerna på Lerner & Loewe, hade My Fair Lady bejublade framgångar under Broadwayåren. En entusiastisk premiärpublik såg den i Sverige redan 1959 och efter den Oscarsbelönade filmversionen med Audrey Hepburn och Rex Harrison i rollerna, har musikalframgångarna avlöst varandra genom åren. Med oförglömliga melodier som ”Den spanska räven”, ”Det vore väl f’r’ underbart” och ”I dina kvarter” går My Fair Lady rakt in i våra hjärtan.

I rollerna ser vi bl a Sven Angleflod som Higgins, Nina Norblad som Eliza, Christian Zell som Elizas far, Doolittle, Jörgen Mulligan som överste Pickering och Mattias Carlsson som Freddy.

Produktion: Östgötateatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.