KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Mitt dubbla liv

Cosmos, 2003-10-01

Mitt dubbla liv är ett verklighetsbaserat drama om kärlek, besvikelser, succéer och tragedier. Skådespelarparet Anita Wall och Lars Lind delar scen i en berörande och subtilt underhållande pjäs om den legendariska skådespelerskan Sarah Bernhardt.

När pjäsen börjar är det augusti 1922. Sarah Bernhardt är 77 år, och detta kommer att bli hennes sista sommar. I pjäsen ser Sarah tillbaka på sitt liv, både som skådespelerska och privatperson: vad är teater och vad är verkligheten för en skådespelare? Publiken får ta del av hennes intressanta liv, som kom att bli synonymt med Europas och Frankrikes historia. Hon kände "alla".

- Sarah Bernhardt var vår första och kanske största superstjärna. Men varför vi spelar en pjäs som handlar om Sarah Bernhardt beror inte i första hand på att hon var världens största skådespelerska. Det handlar om att visa vad en människa med en så enorm viljestyrka kan uppnå och uträtta med sitt liv. Vi tycker att det är spännande att levandegöra en människa med ett så fascinerande levnadsöde. Hon hade stort mod och civilkurage, berättar pjäsens två initiativtagare och skådespelare, Anita Wall och Lars Lind.

Produktion: Riksteatern
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2022-12-08

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.