KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening


• Recension •

Rum 648

Cosmos, 2002-10-19

Skribent: Elisabet Andersson

Manne och Guy roade både gammal och ung

Barnteater för både gammal och ung med ikonen och den en gång så hatälskade TV-figuren clownen Manne. Tillsammans med Gay var det dukat för succé.

De allra minsta barnen i samhället är inte bortskämda med underhållning. Detta hade Katrineholms Teaterförening bot mot under lördagen, då man arrangerade två föreställningar i Teater K:s lokaler.

’Kaninjakt’ med clownerna Manne och Gay drog fullt hus.

De allra minsta teaterbesökarna med napp för säkerhets skull.

Barnen var inte sena att haka på alla upptåg som clownerna hittade på. Men det protesterades också högljutt när clownerna provocerade dem med hyss och upptåg, för att nästa stund skrattande skrika ut sin upphetsning.

Clownerna hade en mycket enkel föreställning som tilltalade även den äldre publiken. Den som så väl minns TV-programmen med Manne och nu ville att barnbarnen skulle få uppleva känslan.

Den försvunna kaninen som så småningom skulle skjutas upp i en kanon tilldrog sig övervägande delen av föreställningen. Trolleri och ballonger, samt en håv, modell stor, fick barnen att leva sig med och förtjust engageras i föreställningen. För att inte tala om avslutningsnumret, där en hel toalettrulle fick bli till virvlande konfetti som flög högt upp mot taket.

Och som minne av dagen var det ju bara tvunget att få en signerad affisch med sig hem.
Design: Agneta Welander    •     Webbplatsen uppdaterad 2023-11-15

Verksamheten genomförs med ekonomiskt stöd av Katrineholms kommun.