KTFs logga
Katrineholms Riksteaterförening

Program för 2018

Med reservation för ev ändringar.

Vill du veta vårt program under året före aktuellt datum
så klickar du in på Arkiv.29, 30 juni,
1, 6, 7, 8, 13, 14, 15 juli
Scen: Djulö Friluftsteater

Den stora premiären - en hyllning till Bröderna Marx

Sommarteater i två akter vid Djulö Friluftsteater.

Sommarens föreställning utspelar sig på The Central Park Theater i New York där du bland annat får träffa Kapten Spoling, Charlie & Ravelli (Groucho, Harpo & Chico Marx).

Föreställningen utspelar sig på The Central Park Theater i New York år 1935. Mitt under en repetition av en ny musikal dör teaterchefen Hector Chesterfield, och för att musikalen skall kunna ha premiär som planerat är det ytterst viktigt att man får tag i en ny teaterchef.

Hectors fru Patricia ber sin gamle bekante, den mycket konstige och korkade äventyraren Kapten Spoling, att ta över teatern. Allt går dock inte smärtfritt då den store maffiabossen Don Calzone dyker upp och påstår att det är han som har äganderätten till teatern. Han vill dock göra något helt annat med teatern.

Manuset skrevs av Åke Cato och Mikael Neumann till Eva Rydberg med sällskap, och föreställningen spelades första gången på Fredriksdalsteatern i Helsingborg 2007. Vi är mycket glada att vi är bland de första på amatörnivå att få rättigheterna till denna föreställning.

För info och övriga detaljer klicka här.

Arrangör och producent
Katrineholms RiksteaterföreningFredag 20 juli 2018
Djulö Friluftsteater, kl 14


Fri entré för alla!

Sagan om det prickiga Snabeldjuret

En svängig musikal om att vara unik och modig.

Det lilla Snabeldjuret har kommit vilse och ställs inför en rad utmaningar när han försöker hitta vägen hem. Publiken får följa med in i en färggrann sagovärld där precis allt är möjligt. Specialskrivna sånger och showiga dansnummer tillsammans med de två nyfikna nyckelpigorna kommer få barnen att studsa av spänning och glädje.

Passar barn i ålder 4-9 år.

Producent
Geiger Fischer Productions, ÅkersbergaOnsdag 19 september 2018
Ungkulturhuset Perrongen, kl 12.00


Judy & Liza

En musikteater om legenden Judy Garland och hennes berömda dotter artisten, Liza Minnelli. En föreställning som innehåller deras största musikaliska hits.

Ett sceniskt drömskt möte där deras livsväv är den röda tråden, där familjemönster återupprepas och beskådas av offentligheten. Båda har de skapat skandalrubriker världen över genom sin sjukdom, alkoholism och sitt tablettmissbruk som de båda kämpat med.

Medverkande: Gabriella Lockwall, Sofia Lockwall och Malena Jönsson


  En videosnutt om föreställningen

Producenter
Systrarna Lockwall & Malena Jönsson, Stockholm

Ett samarrangemang med Kulturförvaltningen.

För de barn och föräldrar som inte hann med att se föreställningen på Djulö Friluftsteater i somras ...

Lördag 22 september 2018
Kulturhuset Ängeln, kl 13


Sagan om det prickiga Snabeldjuret

En varm och medryckande musikal för barn.

Det lilla Snabeldjuret har kommit vilse och ställs inför en rad utmaningar när han försöker hitta vägen hem. Publiken får följa med in i en färggrann sagovärld där precis allt är möjligt kan hända. Specialskrivna sånger och showiga dansnummer tillsammans med de två nyfikna nyckelpigorna kommer få barnen att studsa av spänning och glädje.

Passar barn i ålder 4-9 år.


En liten film från en tidigare föreställning

Producent
Folkets Hus och Parker / Riksteatern

Ett samarrangemang med Kulturhuset Ängeln.Måndag 24 september 2018
Cosmos, kl 19.00

Säg Algots, det räcker

En nostalgishow kring 1950- och 60-talens glittrande minnen genom ett pärlband av slagdängor.

1955 får Solveigs pappa, gruvfogden, i uppdrag av Bolidenbolaget att starta en ny gruva och familjen flyttar. Byborna är nyfikna på de nyanlända och Solveig vinkar stolt som Ria Wägner, solar sig i glansen som Zarah Leander. Men byborna glor inte av den anledning som Solveig tror.

I den nya skolan tvistar man om Tommy eller Elvis är bäst. Solveig försöker bräcka den överlägsna Sanna genom att pappa ska köpa en Opel Rekord men Sannas pappa har redan köpt en Opel Kapitän.

1965 börjar Solveig på läroverket och blir stadsböna. Lektor Kronkvists krigshistoria får klara sig utan Solveig. Hon sitter på fik och lär sig röka Minden, lika frisk som vinden.

Medverkande
Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson

Föreställningens längd
Ca 1 tim o 45 min (inkl paus)

Biljettpriser
•  Ordinarie pris: 250 kr
•  Ungdom (till 20 år): 220 kr

Boka online!
Klicka på bilden till höger och boka/betala dina biljetter direkt. Du väljer själv platsen där du vill sitta.
Du kan även boka via mail till biljettansvarig.

Producent
Humor, Musik & Allvar-produktion, Dala-HusbyTisdag 6 november 2018
Cosmos, kl 19.00

Lögnen

En klassisk relationskomedi om sanningen. Vem ljuger, vem talar sant?

Paul och Alice har bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Strax innan gästerna ska anlända berättar Alice för Paul att hon av en slump sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Hon står nu inför ett dilemma: ska hon berätta för sin vän Laurence vad hon sett? Hennes man Paul försöker övertyga henne om att inte avslöja något.

Gör Paul det för att stå upp för sin vän Michel? Eller har han själv något att dölja? Eller är det Alice som har en dold agenda?

Pjäsen är skriven av den hyllade franske romanförfattaren och dramatikern Florian Zeller (född 1979) och har översatts till många språk, och hans pjäser sprids över världen. Han räknas enligt The Guardian till ”Den mest spännande nya dramatikern i vår tid”.

Regi: Viktor Tjerneld

Medverkande
Sanna Krepper, Fredrik Evers, Lotta Östlin Stenshäll och Peter Järn


  En video om föreställningen

Föreställningens längd
Ca 2 tim och 30 min (inkl paus).

Biljettpriser
•  Ordinarie pris: 250 kr
•  Ungdom (till 20 år): 220 kr

Boka online!
Klicka på bilden till höger och boka/betala dina biljetter direkt. Du väljer själv platsen där du vill sitta.
Du kan även boka via mail till biljettansvarig.

Producent
Riksteatern, HallundaLördag 8 december 2018
Perrongen, kl 13


Tappa tand

En äventyrssaga med musik, dockor och roliga överraskningar om att vara liten och längta efter att bli stor. Men framförallt om att få den där underbara gluggen mellan tänderna!

Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och få en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt av att tappa en tand, och hon låtsas att hon har lösa tänder. Hon lurar tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.

Men är allt detta så smart, egentligen? Hur ska hon ta sig ur denna soppa? Här behövs tandfens hjälp! Ingrid kommer till sist till insikt om det fina med att var sak har sin tid, och att det faktiskt finns fördelar med att ha sina tänder kvar.

För barn 3-8 år.
Föreställningens längd: ca 30 min

Producent
MolièreEnsemblen, Stockholm

Ett samarrangemang med Kulturförvaltningen.  Design 2012-2018 © Agneta Welander    •    Webbplatsen uppdaterad 2018-05-26